My Followers

Sunday, May 29, 2011

Kad pengenalan Malaysia

ceritanya begini,

saya dah 20 tahun.. (apa kena mengena? haha, it will make sense after you read more haha)

nak beli cd game GTA san andreas kat CEX..

so pekerja minta la ic sebab nak check whether i'm over 18 (kat UK ni mmg leceh btul)

org malaysia mesti tau birthday kita mmg ada dalam ic kita tuh but di-ter-balik-kan. eg: birthday kita 25.10.91. so dlm ic kita 911025-xx-xxxx.

tp org putih x pecaya tu number birthday kita. leceh btul

kat malaysia mungkin x apa la sbb semua org ble tau tarikh lahir kita melalui ic.

maybe government malaysia shud change the ic. sbb ic kita kan international tp x da tarikh lahir yg jelas which is very2 important klu diorang nak verify something.

knapa lah drg x pecaya saya 20 thn ek?

awet muda kot. hehe :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...